Hoera we zijn verhuisd!

verhuisdDe afgelopen weken heb ik beleefd in een cocon. In een cocon die ‘ons nieuwe huis’ heet! Het begon op 20 december, toen we op dezelfde dag 2 keer bij de notaris zaten. Eén keer voor de verkoop van ons oude huis en één keer (de leukste) voor de aankoop van het nieuwe huis. Vanaf die dag kwam ons leven in een stroomversnelling. Eén van ons paste op de kinderen, de ander ging klussen, samen met een heel team aan lieve vrienden en familie die voor ons klaar stonden om onze high speed verbouwing en verhuizing mede mogelijk te maken. We ontbeten, brachten de oudste naar school en iemand ging oppassen of klussen. Dan aten we in de avond samen en brachten de kinderen naar bed om weer door te gaan met project nieuw huis.

En het was een enorme klus! Alle muren waren behangen met een lelijk, vies behangetje, er zaten muren op plekken waar wij ze niet wilde hebben, en waar een muur moest staan, was een doorgang. Alle kozijnen waren bruin en de tegels niet in onze smaak. De keuken viel uit elkaar op het moment dat wij de sleutel in het slot staken en de tuin… Daar denken we nog even niet aan. Kortom: alles moest aangeraakt worden. Alles werd aangeraakt. Heel snel verdween het behang, heel langzaam werd alles wit. Heel snel verdween een muur en heel langzaam droogde het stucwerk. De vloer werd gelegd, een keuken geplaatst. Een droom kreeg steeds meer vorm.

Het was fantastisch om zo veel hulp te krijgen, zoveel mensen die ons hielpen om het plaatje dat in ons hoofd zat een vaste vorm te geven. We kregen tips en adviezen. Sloegen hier en daar wat in de wind om vervolgens terug te moeten komen op ons besluit en bij te stellen. Er werd gesjouwd en er werd af en aan gereden naar Gamma, Karwei en Ikea. En daar was het moment van het verhuisweekend. Precies 4 weken nadat we de sleutel hadden gekregen van een huis wat nog in niets leek op het ideale plaatje. Het weekend waarin het nieuwe huis ineens ons huis werd. Ons thuis.

En het is nog niet af en we hebben voor het komende jaar nog genoeg klussen. Maar wat is het nu al mooi! Wat klopt het al met het plaatje. Wat voel ik me al thuis. Wat ben ik dankbaar voor alle hulp die we hebben gekregen. Wat ben ik trots op het resultaat. Lieve klussers, oppassers, adviseurs en lastige vragers: wat ben ik jullie dankbaar voor al jullie hulp! Zonder jullie was het nooit gelukt!

*bij het tikken van dit bericht raak ik weer geëmotioneerd… Ik zit met een traan in mijn ogen in de openbare bibliotheek en ik schaam me er niks niet voor!*

Share

9 Comments

 1. Linda

  Gefeliciteerd! Super zeg! Veel geluk in jullie nieuwe huis! Xx

 2. Agnes

  Wat fijn om te lezen Breg! Ik kan het me zo voorstellen hoe je het hebt ervaren en hoe het nu voelt.. Ik kom heel graag snel een keer kijken!

  XX

 3. sylvia hommel

  Van harte gefeliciteerd met jullie nieuw huis, geniet ervan. Xxx

 4. Babette

  Whaaaaaa daarom was het zo stil hier!!! Gefeliciteerd!!! Wat verschrikkelijk leuk!!! Xx

 5. Vivian

  Super Breg! Ben zo benieuwd!

 6. Diana

  *JOEPPIE*

  Ow, wat ben ik benieuwd naar het tussentijdse resultaat. Kan ik ergens foto’s bekijken?

  Maar het fijnste is toch wel om te horen dat het echt ‘OnsThuis’ is
  P.s. Heb je al n appeltaart gebakken?

  Liefs Diaan

 7. Ann

  Fijn dat alles zo goed is verlopen. Heel veel plezier in jullie nieuwe huis en geniet er van!

 8. Petra Huizinga

  Aah fijn dat jullie paleisje al helemaal als thuis voelt. Veel woonplezier!

 9. kim

  Gefeliciteerd! Geniet van jullie paleisje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *