House for Sale

nieuw huisZoals sommigen wel weten wonen wij met z’n allen in een poppenhuis. Een prachtig poppenhuis, dat wel. We hebben een huiskamer waar een grote bank in past en een tafel waar we met 6 volwassenen en 4 kinderen aan kunnen eten. We hebben een prachtige keuken en een mooie badkamer. We hebben geen eigen tuin, maar wel een prachtig pleintje, recht voor onze deur.  En door de grote ramen voelt ons huis heerlijk licht. We hebben niet veel ruimte, maar het is wel ons ‘thuis’.

Een hele tijd geleden besloten we dat we ons huis wilden verkopen. Niet omdat het geen leuk huis meer is, integendeel, maar we zagen ook wel dat we een beetje uit de voegen van het huis groeiden, zeker met de drie dametjes en hun hele (groeiende) collecties kleertjes en schoenen. Ons huis ging in de verkoop en we kregen af en toe een kijker. En laatst was het zo ver… We kregen weer een kijker. Op een totaal verkeerd moment, want we hadden het veel te druk om het goed te kunnen poetsen en leeg te ruimen. Ik was zo nieuwsgierig naar deze kijker en zag vanuit de auto hoe deze kijkers ons huis uit kwamen. En ik wist: deze mensen gaan ons huis kopen. Ze keken op dezelfde manier naar ons huis als wij deden toen we het voor het eerst gingen bekijken.

Mijn voorgevoel werd een beetje bevestigd toen ze voor een tweede keer kwamen kijken. Weer deed ik mijn best om de reactie te zien en weer dacht ik: ze gaan het doen. Een dag later volgde een bod. En met het bod kwam er een wervelstorm aan emoties los. We moesten snel bekijken wat we zelf zouden kunnen kopen. En stond er ook wat te koop in onze prijsklasse!? We wisten van niks. We bekeken een bouwval en moesten inzien dat dat het niet zou worden. We zochten verder naar een nieuw thuis en ondertussen bespraken we alle opties. Ook die van huur. Ook die van een te laag bod en ook die van ‘niet verkopen’. In de tussentijd bekeken we nog wat huizen. Zochten we op internet naar designspullen en deden we inspiratie op voor een eventuele nieuwe tuin. Ik zag ons al zitten komende zomer. Aan onze tafel, met onze barbecue, in onze eigen tuin, terwijl de kinderen nog een keer in het zwembad plonsen en wij nog een flesje wijn opentrekken. Alle opties vielen of stonden met één ding: een goed, nieuw bod van de potentiële koper.

En dat bod kwam maar niet. Na 2 weken wachten, dromen, twijfelen, zoeken, nog meer wachten en bellen met de makelaar kwamen we tot 1 conclusie. We kunnen ons prachtige huis niet zomaar weggeven! Niet voor zo’n laag bod. En dat is slikken. Want ik was al een beetje afscheid aan het nemen. Het is zuur, dat je zo dicht bij een nieuw begin bent, bij een nieuw huis… Maar het is de tijd nog niet, want ons droomhuisje staat nog niet te koop. En ik denk maar aan de lieve woorden die een lieve vriendin me eens stuurde: Small houses grow tight families. Die tuin en die ruimte komen nog wel. Als iemand inziet hoe geweldig ons huisje is! Hoeveel liefde het heeft te geven…

En ik laat nog een traantje. Om alle dromen die dichtbij waren, maar stiekem ook om het feit dat we de keuze nog even niet hoeven te maken. Want ik was er echt nog niet uit welke kleuren de nieuwe muren zouden krijgen. En nu kan ik mooi nog even oefenen… In ons heerlijke, kleine poppenhuisje!

 

Oh ja! Ik wil bij deze ook iedereen bedanken die heeft meegedacht, meegeleefd en meegehoopt. SMAK!

Share

6 Comments

 1. Lot

  Breg! Wat leuk om jouw blog te lezen! En wat een spannende tijd voor jullie! Maar niet zomaar jullie thuis weg “geven”! Is het gevoel niet goed, niet doen! Jullie tijd komt wel! En tot die tijd….. Genieten van jullie huisje!

 2. Brechtje

  Mooi geschreven Breg. Geniet nog maar even van jullie poppenhuis. Ook een fijn idee dat je met kerst niet in de dozen zit en verf zit maar wel in een mooie gezellig huis.
  X

 3. Elske

  Echte liefde slijt niet Breg. Je weet nooit hoe het loopt. Wij deden ook ooit een super laag bod en lieten het daarbij om vervolgens twee maanden later toch alsnog maar eens te gaan onderhandelen. En als de tijd daar is, dan komt het vast goed en dan zal je zien dat jullie nieuwe droomhuis daar in eens is… X!

 4. Elles

  Mooi verhaal bregje!! Ontroerend om te lezen. Xx

 5. Vivienne

  Mooi blog. Jammer dat het zo is gegaan, maar het was inderdaad “de tijd” nog niet. Xxx

 6. David

  Mooie blog Breg, terechte beslissing! Alles zal recht kom, zoals de Zuid-Afrikanen zeggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *