The F-Word

Facebook_like_thumb

“En, Bregje, hoe bevalt dat nou? Een leven zonder Facebook? Mis je het niet? Of heb je stiekem al een nieuw profiel aangemaakt?”

Ongeveer een week geleden moest ik mijn Facebook-app updaten op mijn telefoon. Ik dacht ik zal eens lezen wat er in de voorwaarden staat. In plaats van op ‘bijwerken’, klikte ik op ‘verwijderen’. Dat was stap 1. Geen Facebook meer op mijn telefoon. Manlief had eerder al zijn Facebookaccount verwijderd en ik dacht nu ook: wat doe ik daar eigenlijk? Het werkt verslavend, want ik wil toch steeds weten of er niet iemand een foto van zijn kind, eten of huisdier heeft geplaatst. En vervolgens word ik van die informatie helemaal NIETS wijzer. Een verslaving die je dus niet eens wat brengt. Niet eens een hele kortstondige bevrediging. Afkicken dus. Cold turkey! En dat ging echt ongelooflijk makkelijk. Ik heb Facebook nog geen seconde gemist. Ik heb al wel een aantal keer gedacht: wat heerlijk rustig. Wat fijn dat ik niet hoef te lezen wat die vroegere klasgenoot – die ik toch eigenlijk al niet mocht – aan het doen is. En wat fijn dat ik geen gênante foto’s meer hoef te zien van ex-collega’s die zich als pubers gedragen terwijl ze in hun midlife zitten. En wat heerlijk dat ik me niet meer hoef te ergeren aan politieke nonsens, huisvrouwenpraat en duizenden deel en win acties van de meest vreselijke producten.

En weten jullie wat nog fijner is? Ik spreek weer mensen. Want ze hebben niet op Facebook gelezen hoe het met me gaat, nee we hebben zowaar een gesprek gevoerd. Ik praat weer met mensen. We kijken elkaar in de ogen en delen echte gevoelens, echte gesprekken en zelfs echte tranen.

Fuck Facebook! En dat ik Facebook niet mis, dat mogen jullie gerust op Facebook delen…

Share

3 Comments

  1. kim

    Hihi the F word, normaal denk ik ergens anders aan. Maar top blog! Alleen ik durf de afkickverschijnselen nog niet aan!

  2. anneke

    Bregje gefeliciteerd met je leuke blog! Groetjes Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *