Ben ik wel een goede moeder?

BreezerBregjeIk weet heel goed waar ik goed in ben. Ik kan leuk schrijven. Ik kan kleding goed combineren. Ik heb een neusje voor aanbiedingen en ik ben een echte kringloopkoningin. Maar of ik ook een goede moeder ben? Daar twijfel ik best vaak aan. Ik twijfel als ik liever even wil slapen na weer een gebroken nacht. Ik twijfel als ik geen zin heb om samen een boekje te lezen. Als ik ze even achter de tv zet, omdat ik iets in het huis wil doen (was, afwas, even een mailtje versturen). Als ik andere moeders zie, die ongestoord de hele dag met hun kinderen bezig zijn, dan denk ik: pfff… dat zou ik niet kunnen. Maakt mij dat dan een slechte moeder? Daar twijfel ik wel eens aan.

Want wat is nou een goede moeder? Iemand die 24/7 met haar kinderen bezig is en dus ook fulltime moedert? Of iemand die naast moeder ook nog een geliefde, een vriendin, een collega en/of een lieve zus is? Iemand die alles opgeeft voor het welzijn van haar kinderen? Of iemand die ze ook wel eens in de kinderwagen zet met een onverantwoorde snack zodat ze even dat jurkje kan passen in de H&M (bedankt trouwens H&M, voor de pashokjes waar de kinderwagen, zelfs de dubbele kinderwagen, gewoon in past)? Een moeder die elke avond thuis zit, voor het geval kindlief eens wakker zou worden. Of iemand die de behoefte heeft om even ‘los’ te zijn van haar kroost? Ik zou het werkelijk niet weten.

Ik merk wel aan mezelf dat ik veel leuker met de kinderen ben, als de dag een mix is van bovenstaande. We spelen super intensief samen en vervolgens ga ik koken en moeten ze zichzelf vermaken. Ik lees een boekje voor, maar daarna blader ik zelf door een (eigen) tijdschrift. We gaan lekker wandelen in de stad of in het bos, maar we gaan ook even koffie (of nog liever: een biertje) drinken. En in de avond wil ik ook graag ‘Bregje’ zijn. Niet de moeder van… maar Bregje, die voornemens is om met de trein naar huis te gaan rond middernacht en uiteindelijk om 4 uur met een taxi thuis wordt gebracht… En gelukkig kan dat (dank je manlief voor het overnemen van het ontbijt met de dames). Want daardoor besef ik dat ik echt wel een goede moeder ben. En niet alleen een goede moeder, maar ook nog een goede (huis)vrouw, een lieve vriendin en dat ik het ‘in de lampen hangen’ nog niet verleerd ben! Lang leve het moederschap! Lang leve ‘BreezerBregje’!

 

Share

4 Comments

  1. Babette

    Ik zeg altijd maar zo, als je niet goed voor jezelf kan zorgen dan kan je ook niet voor iemand anders zorgen :-))

  2. Wat lief Kim en Viv! Bedankt! X

  3. Vivian

    Zo is het Breg! Je bent op veel gebieden iig een voorbeeld voor mij! Xxx

  4. kim

    Jij bent een topmoeder, iedere moeder is anders en dat maakt moeder zijn zo leuk moeilijk fantastisch en soms ingewikkeld. Een goed moeder is idd een mix van vanalles. De beste moeder kun je zijn als je jezelf accepteerd en gelukkig in je vel kunt voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *