Drie dochters en een wit paard

IMG_35164461619970In mijn  leven heb ik 4 grote liefdes. De eerste is mijn prins op het witte paard. Laten we hem Manlief noemen. De drie daarna zijn onze prachtige meisjes; Jinte, Wiep en Koosje.

Toen ik Manlief leerde kennen sprak hij al over zijn meisjes. Dat er dus alleen meisjes zouden komen, stond in zijn ogen al vast. Ver voor het moment dat er ook daadwerkelijk aan kinderen werd gedacht. In mijn verhaaltjes zal ik vaak vertellen over hoe moederschap er in mijn ogen uitziet. En dat is lang niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn. Want mamma zijn, dat is dus echt knetterhard werken en dat harde werk wordt lang niet altijd gewaardeerd. Dat levert genoeg hilarische taferelen op hier in huis. Maar ook wel eens wat tranen. En daar schaam ik me niks niet voor… Want kinderen moeten leren met vallen en opstaan, maar ook het moeder zijn moet je leren. Met soms heel hard vallen, maar gelukkig vaak ook heel snel weer lachend opstaan.

 

Share

One Comment

  1. Tante Hannie

    Bregje wat schrijf je leuk en humoristisch ,ga zo door en succes er mee .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *