Lege kast?

nieuwe broekNa 4,5 jaar lang zwanger zijn, ontzwangeren en weer opnieuw zwanger raken, ben ik wel klaar met de kleding die in mijn kast ligt. Een plotselinge vlaag van opruimwoede, maakt dat alle kleding de kast uit vliegt. Er worden flinke stapels gevormd. Te klein is veruit de grootste stapel. En van de aanblik van die kleding uit een ander tijdperk en uit een ander lijf, word ik eigenlijk helemaal niet vrolijk. Ik weet best wel dat die buik en vroeger niet zat, en dat maat 27 makkelijk paste. Die tijd is voorbij en die kledingmaat ook.

Na de kritische blikken en een strenge selectie houd ik nog wat bescheiden stapels met kleding over. Een paar fijne broeken, mooie jurkjes, topjes (waar mijn 9-maanden zwangere buik te gek in uitkwam en die nu heel mooi mijn drie-kinderen-gekregen-buikje verdoezelen) en natuurlijk mijn good-old glitters. Kortom: kleding waar ik me lekker in voel, waar ik me gelukkig in voel. Dus mijn nieuwe motto: liever een bijna lege kast met kleding die past en waar ik me fijn in voel dan een volle kast vol ongelukkig makende, te kleine broekjes en tops! Oh zo!

Mag ik met deze nieuw verworven wijsheid gaan shoppen? Please?

 

 

Share

One Comment

  1. Elske

    Hier na twee zwangerschappen ook een half lege kast met een stapel broeken waarvan het merendeel te groot is en waar qua bovenstukken de tranen je in de ogen schieten (zo weinig en op een paar leuke dingen na alleen rommel)… Misschien moet ik ook maar eens gaan shoppen, vanwege onze bezuinigingen wel een beetje low budget 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *